terawih yang lain dari yang lain,, adakah banyak solatku terbatal selama ini,,, :'( - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, July 29, 2012

terawih yang lain dari yang lain,, adakah banyak solatku terbatal selama ini,,, :'(

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.
EDITED VERSION

now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

sejak aku baca something very significant pasal pertemuan Rasullullah SAW dengan syaitan yang korang boleh baca di ENTRY INI yang aku sangat nak korang share and like and korang sebar-sebarkan,, kalau korang rasa nak buat entry pun tanpa backlink pun do i look like i care,, huhuu,,, ok,, back to the main thing,,,



SOURCE

sejak aku baca benda tu,, aku tertarik sangat dengan yang pasal cara syaitan ganggu kekita umat ISLAM tengah menghadapi pertemuan paling penting dalam hidup yang kita lakukan 5 hari sekali, pertemuan dengan ALLAH SWT,,, iaitu SOLAT,,, yes,,,, aku terhentam amat,, aku rasa macam banyak giler amat solat yang yang kulakukan selama ini akan terpelanting straight on my not-too-beautiful face,,, yess,,,, banyak amat,,, yang aku memikirkan world stuff, yang memikirkan list of things to do,,, and yang paling menakutkan part tidur dalam solat and membuat pergerakan ahead before imam,,, it is kind of scary,,,

cara yang aku usahakan sekarang untuk mengelak bergerak dulu daripada imam is,, to wait for the imam to finish saying the word ALLAHU AKBAR,,,, cmni,, kita dengar dulu 'BAR' baru kita gerak,, insya ALLAH,, kalau kita tunggu walaupun beberapa saat jugakla,, not too long actually,, kita akan terselamat daripada bergerak sebelum imam,,, lagipun tertinggal 3 pergerakan belakang imam barula solat kita considered batal kan,, so,,, boleh la diaplikasi jugak especially for women because we women dont really see the movements of the imam kan,,,, so,, it is soooooo scary!!!

so,, semalam aku macam merayu-rayu amat sangat,,, menadah tangan,, asking from my dear ALLAH just to give me the strength to overcome all the weaknesses in my solat,,, yes,, i am very afraid,, baru kini kusedar,,,, baru kini kurealise,, macam mana la aku boleh tertidur dalam solat,,, macam mana aku boleh tergamak to think about other stuff when i am actually meeting, standing for a meeting with ALLAH,,, how weak my iman is to do such thing,,,, aku mintak dengan ALLAH at least aku tak dela sampai tak ingat rakaat ke hape time terawih,, at least that,, and guess what????

for the first time this year,, aku rasa terawih semalamla yang paling baik for this year,,, yes,, tambah-tambah i did in a mosque in my village,, the homely surroundings really affect me i guess,,, my focus,, my attention,, really,, i am so grateful to HIM to give me such a feeling,,,, thanks!!!! :D in addition,,, aku nak gitau something very important for me to convey to you,, a request from my beloved no 1 friend, CANNOT MENTION ANYMORE,,, he asked me to blog about  

TIDUR YANG DILAKNAT ALLAH
  • tidur ketika solat
(time solat terawih dah berapa kali,, oh ALLAH,, do forgive me,,, T_T )
  • tidur ketika zikir
(yang ni time ada qiamullail wajib kat sekolah dulu memang wajib aku buat)
  • tidur ketika menuntut ilmu 
(i do this all the time,,, the fear of being laknat by HIM overwhelms in me now,,, :'( )
  • tidur ketika doa,,
(kalau doa panjang sangat,, yang ni pun aku buat jugak,,,)
so,, i hope kita akan berusaha memperbaiki diri,,,, amiin,,

 Banner

18 comments:

  1. Semoga kita diperjauhkan dari dilaknat Allah ,

    ReplyDelete
  2. nice sharing..mmg ada banyak yang mendahulukan imam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,, same2 la kita perbaiki solat kita k,, insya ALLAH

      Delete
  3. Yang baik itu kita jadikan cara hidup kita. Semoga dp sama2 kita amalkan. :)

    ReplyDelete
  4. sebab tu kena tunggu dulu imam habis sebut Allahuakbar, baru kita bertindak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2,, tapi bila dah namanya setan,, ditariknya kepala kita suh bangkit awal...

      Delete
  5. tkut.. erm, muja.. klau trdahulu sdikit dripada imam knapa muja? btul sy xtau, brdosa atau batal ke atau apa?

    ReplyDelete
  6. bagus entry ni..beri pengajaran dan kesedaran :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah,, buang yang keruh ambil yang jernih k,, :D

      Delete
  7. muja... fatin tu akak lah. nama akak fateen innanie.

    ReplyDelete
  8. baguih tak derhaka pada imam.....kalu x,kena sumpah jd peti sejuk laaa..haha

    ReplyDelete
  9. saya selalu tertido tak kira masa dan perbuatan.
    macam nobita dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA,, samela kita bk,, kalau tak tdo macam tak sah pulak,,

      Delete