wah,,, ipgkkb bertambah maju setapak lagi :D - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, July 15, 2012

wah,,, ipgkkb bertambah maju setapak lagi :D

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

lamanya la rasa tak tulis entry,, walaupun baru petang tadi tulis ENTRY HADIAH UNTUK SAHABAT ini,,,, huhuu,,, dah baca lom?? sila jengah k :P blog aku ni penuh dengan citer seorang guru,, tapi,, aku ni dok pikey2 lagi,, layak ke anak murid aku nanti to have a crazy, hyper, love-to-eat teacher like me ni,, ish,,, seram lak aku pikey,,, aiyooo,, so,, aku dengan rasminya,,, sebelum citer pasal kemajuan ipgkkb,, nak mintak kengkorang yang baik hati tulus suci untuk mendoakan kesejahteraan aku ye,,, kejap je,, harap ada antara korang ni,, doa dia mujarab,, hehe

so,, the latest hot current news spreading in my ipg is,,,,,,, the presence of these 3 colourful garbages,,, kih3,,, ada tiga tempat yang aku dah discover ada 3 garbages available in brown, blue and orange colour ni,,, near the cafe, beside the hall, in front of the masjid,, wah,,, dah maju setapak nampaknya ipg aku dengan adanya 3 garbage cans ni,, kih3,, oopppss,,, aku rasa dah lama kot,,,, kempen kitar semula ni,, lalala... lepas ni insya ALLAH ku akan semadikan botol-botol air yang useless dalam bilik aku ni into one of the dustbin to make it useful,, not promising anything,, but i do have a 'desire' to do it,,, it is kind of ok rather than having this peduli-hapa-aku-tak-de-kaitan-ngan-aku thought kan??? :P



seriously,,, everytime i bump into these three garbage cans,,, anywhere i go,, i always remember the advertisements,,, a few in number,,, where the main actor (betul ke actor untuk iklan?? gasakla) did interesting actions with papers, tins and other stuff then they incidentally put into the wrong dustbin,,, do u remember like the way i do?? huhuu,, masa tu i was so excited to have these three garbages nak letak dalam rumah je,, banyak sangat dah plastics yang i dont know the reason why my doctor umie keeps on accumulating in my house,, ish3,,,, yela,, nak buang sayang,,, nak gi hantar tempat kitar semula kemalasan melanda,,,, akhirnya membukit dalam rumah kat dapur tu,,, paling tidak bekas ais krim tu buat taruk air letak tempat beku dalam peti ais,, berguna la jugak sometimes,, most of the time,,, errr,,,, they hurt my eyes seriously,,, :P



aku pun tak tau la tujuan hape hentah aku tertarik nak bergambar ngan benda ni,, tapi,, maybe hati baik suci murni aku ni nak ajak korang kitar semula kot,, recycling is needed because i feel so hot nowadays,,, earth feels like burning,, as i am a very selfish girl,,, i want you all to recycle because of ME!!! not because of you tau,,, kalau you all nak teruskan accumulate rubbish at the landfill,, then you want the future generations to build houses on it,, ok,, go on,,
DON'T RECYCLE IF YOU KNOW YOU ARE SELFISH!!!
errr,,, like me,, hahaha... tapi kalau korang bukan macam aku,, yang semestinya korang tak nak jadi macam aku kan,, so,, recycle please,,, hehe :D


muka letih tunggu aiman nak gi makan,,, setengah jam tau tak aku tunggu ko?????!!!! grrrr!!!!

jom tengok justin bibior meroyan di malaysia,,, giloww molek,,, ish3

 Banner

11 comments:

  1. nice blog..:)
    3 tong recycle..:)

    ReplyDelete
  2. disebabkan dah selalu bunbetsu @ asing sampah ikut jenis, kat rumah ni pon penuh ngan botol, paper, botol kaca, tin etc.hehehe..bila dah ada tu, pandai2 la ye.jangan hanya sekadar hiasan lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya ALLAH arelan,, tapi like i said,, not promising anything,, haha

      Delete
  3. hari ni kan first day dorg letak tong kaler ful tu? semalam sy tengok xda lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kot,,, hehe,, smlm kebtulan je terpergi kt court basket,,, ternampak tong dpan masjid :D

      Delete
  4. takpe.. mula2 memang rasa janggal nak jaga murid2 tu. tapi lama kelamaan, memang akan biasa juga. secara automatik dah tau macam mana nak kawal murid2 tu.. biasanya kena tegas sikit.. jangan bagi budak2 tu pijak kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang part mula2 janggal tu yang seram nye bang boni,,, ti muja nak jadi garang macam abang boni,, haha,,, baru dorang takut,, bang boni kan garang,, hahaha

      Delete
  5. awak adalah cikgu yang paling comel kalau awak jadi cikgu satu hari nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. malu je bk ni,, kih3,, insya ALLAH and alhamdulillah la lau cmtu,, haha

      Delete