syarat nak date ngan ana. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, August 07, 2012

syarat nak date ngan ana.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

heehee,,, ada tak sapa-sapa yang rasa nak date dengan maria elena? kalau tak pun fatin liyana? or maybe cikepal? hehehe,,, alamak,, they are all owned you see,, so,,,, why not you choose me je,,hahahaha!!!! sebenarnya i am waiting for somebody to invite me for iftar jamie,, tapi,, no one occurred yet,, sadis tau,,

jeles tengok blogger gi hotel tu hotel ni,,, this restaurant that restaurant,, dah la best,, free pulak,, sape tak nak kan? huuuuuhuuuuu,, nak tunggu best friend aku yang kat kl tu nak belanja memang kirim salam la kan,, jauh bebenor,,, so,, biala aku berangan je,, hehe,,

dengan bajet hotnya aku ni,, memang aku perasan.. kalau bukan kita yang rasa kita disukai dan diminati dan disayangi,, sape lagi nak kata kan,,,aku siap tulis list of rules and regulations for those yang nak ajak aku date for iftar jamie,, come on come on,,, offer is still available ni,, aku nak makan best gak,, uwaaaaaaaa,,, sob3,, tapi those yang nak invite tu kena baca la dulu rules and regulations mentioned below,, baru la boleh bermimpi di siang hari k,, huhuuuuu,,,

  • first, korang mestilah seorang manusia yang aku dah kenal dalam tempoh 3 bulan. less than 3 months? do invite anybody else but not me.
  • second, korang mestilah seorang manusia yang cukup solat 5 waktu sehari semalam. kalau perempuan ada la excuse. laki. no excuse will be entertained.
  • third, korang mestila manusia yang tiada dalam list WANTED. yes. police does not have your name in their list. safety first of course.
  • fourth, tempat iftar kena dekat dengan tempat untuk kita solat terawih. alhamdulillah aku tak tinggal lagi setakat ni walaupun dah banyak kali buat sendiri sendiri ajah,, dasar muja pemalas.fifth, aku kena bawa kawan la sorang kan. ti aku bosan pulak. juga untuk tujuan keselamatan. lagi proper kan.
  • sixth, sebab aku tak de kenderaan, kenala fetch aku and my friend kat IPGKKB ni. kalau tak, memang tak denye aku nak amik teksi semata-mata nak gi iftar jamie. baik makan mi cintan je kat bilik.
  • seventh, korang kenala belanja aku. kawan aku tu tak payah pun tak ape. dia tak penting. yang penting hanyalah AKU.
  • eighth, makan kat tempat yang sedang-sedang je and makanan dia sedap. pastikan jugak murah, ti aku rasa bersalah lak dibelanja di tempat mahal. aku baik sebenarnya.
setakat ni je kot dulu. ti aku sambung berangan.. aku tambah lagi,, kih3.. habis lapan rules still korang tak rasa nak invite ke?? fine! grrrrrr..... :P

 Banner
ps- betapa tak tahu malunya aku,, hahaha!!!

13 comments:

  1. byk nye syarat dia...
    :)

    tak tertunai la akak..
    hehe..

    ReplyDelete
  2. hehehe... terlalu jauh utk kita berjumpa muja...
    kena redah laut china selatan...
    insya-Allah kalau ada jodoh... jumpalah kita nanti.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jodoh,, orang oversea pun boleh kawin ngn ore klate kak, hehe

      Delete
  3. Replies
    1. saje je buat entry tah pape ni,, kih3,, ktiadaan idea menyerang,,

      Delete
  4. belanja warung je bole x? hehehe...

    ReplyDelete
  5. Hari tu kta kluar date x bsyarat pn...dpt aproval jgak :P huhu

    ReplyDelete
  6. haha,,banyak nye syaratnye..tapi nasib baik bukan syarat macam puteri gunung ledang..jenuh pulak nak ambik hati nyamuk nanti..haha

    ReplyDelete
  7. Salam muja.

    Terbatuk2 baca entry ni tau dak? hahahaha.

    Terlebih berangan ni, tu yg tak jdi apa,hahaha.

    Oh, dia gini muja..sbelum org belanja kita, kita dulu kena belanja org.

    Jadi..meh2, belanjalah lana..kepci pun jadik,hahaha

    ReplyDelete
  8. Haha,banyak la ko punye syarart mek..

    ReplyDelete
  9. apohal lawak bebenor syarat2 tu haha

    ReplyDelete