army back in action,, wohoohoo - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, September 04, 2012

army back in action,, wohoohoo

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

semalam IPG Kampus Kota Bharu buat sambutan kemerdekaan ke 55,,, eh,, betul ke baru 55 tahun kita merdeka ni? confirm? wah. hebatnya kita. nampak tak pembangunan negara kita yang pesat gila ni macam dah 100 tahun merdeka kan? you better think so. hehe

we as askar wataniah members ni. kena buat perbarisan masuk dewan la pulak. sorry tak amik gambar aku berkawad diikuti dif-dif jemputan sebab. haissy. malu laa. mula-mula lazyness menyerang tapi, aku kan patriotik. aku kan rajin olok-olok. aku kan spirited punya soldier. apa salahnya kawad depan guru-guru lain dalam keadaan berpeluh-peluh sambil pegang bendera and kena sorak pun??? who cares.

I LOVE MY COUNTRY,,, 
MM,, WHO DON'T LA KAN,,, HEHE


do i look like i care??? eh,, tempat sapa yang macam kapal tak ke darat setahun ni???

rasa nervous bila pakai balik baju celoreng ni,, dulu i was a perajurit muda and now i am a prebet,, in the future,, insya ALLAH kapten. chewahh!!! tinggi cita-cita aku tu,, dah tu my future students sape nak jaga if i become a regular army nanti? don't worry. being a soldier (kind of) just to show my love towards my country and patriotism. sambil-sambil nak ajak korang join wataniah army sekali ngan aku. wah. bajet siti nurhaliza la pulak. haha!!!


we are quite close sekarang. i have already forgotten all the bad memories happened between us and i really hope things like that won't happen again. let by gone be by gone k. i am so sorry with what i have done,,, i was too carried away by my emotions. i think she is not the one who did that thing (secret). :D

at first kata tak nak join benda ni.takut tinggal kelas lah,, hape lah,, lastly, zita yang texted asking me to join,, kecian kat lecturer la hape. haisy. kebetulan pulak that lecturer is going to further his study soon. tu yang jadi terharu and rasa nak berjasa buat kali terakhir la konon untuk that lecturer. padahal sebab benda ni sangat mudah and tak perlu tinggal kelas.



balqis, anis, shereen, zita, muja. we are teachers wanna be. we are proud to be teachers despite things said by IR YANA. we are hurt. we are. but we are also great teachers who don't give up easily. apelah sangat yang ko cakap tu nak bandingkan dengan teachers who are also soldiers like us ni. ko hade????? ko tu IR. BOLEH LAK BLOGGING!!! dah nape lak teachers tak bolehnya??? ko r. ngek!! blogging pun salah ke ??!!!



drama yang menarik hati,, and i was not focusing at all,, snapping pictures is just a hobby and i am addicted to it :D


i always think i am cute when posing like this but i will know the truth when i look at the result, it sucks!!! hahaha. aku selalu berazam tak nak pakai dah instant tudung ni,, but,, the situations make me wear it still,, haissy. what kind of situations??? ok. situations of laziness to iron and to make the bawal tudung look nice. that is all from me thank you. :)



disebabkan the previous pose macam bap*k. so, i changed to this pose. ok tak,? cam garang and ganas tapi dalam hati ada taman bunga orkid tengku anis. wahhh!!! grand kot,, kih3


bulatnya muka aku,, dah la pakai instant tudung,, haissy,,, it gets worse with it!!! urghhh!!! but,, i am still the lazy me,, so,,, instant tudung is not a must,, but still it is a need for lazy, simple girl like me,, alasan cliche but still acceptable,, don't you think so??? mmm,, i really think so,, i really think,, it is a reasonable one,, weh zita!!! mung sero menggoda ar wat muka camtu??? haha!!!

haissyyy,, kalah aku ngan budak zita ni,, by the way,, to 'aiman azlan',, cikgu shida's real name is Noorazita k,, not Azita Shida nor Shida Azita,, hahaha!!!! i really have this request,, just to repeat the question mmm,,, why don't you ask for her real name in ten years time??? baru rock bebeh!!! hahaha,,,!!! lawak la ko wahai 'aiman azlan'.. kih3,, aku ada gi gak tanya tuan punya diri,, kan dah malu sendiri,, padan muka,, hahaha..


we are the army friends,, by the way korang tengok name badge aku tu,, haisyy,, norita ni sape pulak??? hahaha,,, ok,,, sebenarnya this baju celoreng is mine but not the name k,, the name is the fake one,, we got one each,, so that we don't have to wait for our own name badge time recruit session dulu,, sampai sekarang aku don't have the time yet,, yelah,,, teachers are busy with blogs, facebook, tuition classes,,, bak kata IR YANA.. and i can't deny i am a lazy type one,, selagi tak terpaksa tak de maknanya perlu gi tukar,, errr,, please call me muja k,,


i have this one weakness,, a very big weakness,, it is just ugly to see me in pictures without showing my teeth,, this picture sucks!!! but still it is kind of cute,, isn't it?? alamak dagu berlapis,, :D  lalala,, tak yah tak yah peduli apa orang nak kata muja,,, buat pekak,, buat pekak,, tak dengar... tak dengar,,, lalalala



it is better this way kan? even still i am the normal me,, i really look more sincere by showing my teeth,, dah la putih,, hahaha,,, so,, an advice from me,, no no no,, it is kind of a suggestion,,, mmm,, maybe a request is better to call it,, please show your teeth when taking pictures because muja likes pictures that way,, hehe,,, do anybody want to take my sincere advice? confirm you won't regret it,, confirm!! :D



boleh lak berkelah dalam dewan time dengar ceramah kemerdekaan?????? siap bergardenia and berayam brand lagi ye,,, haissy,, online ye??? nak kena ketuk ke????


see? i brought smiles of their faces too,,, how cheerful they were when looking at me,, very nice view to see our friends smiling,,, it always brings smile to me too :) i came in and i created the smiles on their faces when the were dying of boredom when listening to the speech,, see how magical i can be??? maka betul la kata someone yang aku tak dibenarkan mention namanya dalam blog aku lagi, "kenapa ko ada magic ek muja?? semua benda pasal aku ko tau,, apa lagi ek benda pasal aku yang ko tak tau??" aku menjawab,"adalah,, ko yang tak perasan kot,,, aku tak tau la saiz hidung ko.. saiz berapa ek??" dengan hangin orang menjawab, " saiz 5!!!!" aku,,, saiz hidung ada penyukat khas ek????

habis je ucapan yang adala dalam 3 jam (so, salah satu keje cikgu adalah dengar ceramah,, ko ada??) kitorang sepantas kilat keluar dari dewan,, panas kot,, haisyyyy,, bila la nak ada air conditioned hall ni,,, letih dah menunggu ni,, sob3

masuk je kelas terus menjamu selera,, macam biasa alang jadi pembekal makanan,, aku pulak dok sua roti gardenia dengan tuna sekali,, aku tau dah kalau bawak gi kelas confirm habis,, dah nak reach it's expiry date kan,, so,, kenala cepat-cepat habiskan,, naya kot kalau berkulat,, bonanza weh,, rugi duit aku,,, aku ni kedekut kelat sikit,, hehe



cupcakes brought by alang from home,, saki baki from raya celebration,, korang bayangkanlah betapa banyaknya makanan for raya kat rumah alang ni,, sampaikan dah minggu kedua raya pun still she has this much of makanan,, aiyoyoyo,, i am so grateful to have you as my friend la alang,, tapi,, errr,, you ruin my diet plan tau tak??? :'(



nampak je macam ni weh,,, sedap sehingga boleh menangis bila dah habis,,, sehingga menjilat pinggan la for those yang tak tahu malu tu,, by the way, aku ni seorang yang sangat pemalu,, alolololo,,, pemalunya aku,, hahahaha!!! :D opppsss!! i am pemalu,, so,,, hihihihihi :)



nampak tak nafsu makan aku membuak-buak time ni????



we are teachers gonna be,, and we are proud to be teachers,, we don't give a damn to what ir yana said about us as we are cool great teachers!!! o yeahhhhh,,,


14 comments:

  1. Proud of u Muja!=) Same like my lil'sis, student UPNM..

    ReplyDelete
  2. ni memang teacher wanna be yang sangat cool nih! terbaik muja! :D

    ReplyDelete
  3. wah.. memang segak berpakaian askar tu.. ehehe

    ReplyDelete
  4. boleh hantar ke palestin dah ni

    ReplyDelete
  5. @Mohd Shafwan huhu,, nak smart jugak sila join wataniah k :P

    ReplyDelete
  6. wah tak menyangka.. di sebalik keayuan gadis ni rupanya berjiwa RAMBO ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa... Tak nk r rambo... Catwoman mcm ok ckit... He6

      Delete