dahsyat sungguh this rarely prepared dish. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Friday, September 28, 2012

dahsyat sungguh this rarely prepared dish.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
now,, it is not only churp2 giving us money,, blin too!!! how cool is that??? :D

this mornig,,, we ate nasi kerabu and grilled chicken,, then,,, for lunch,, do guess,, hehe,, korang rasa korang tau tak? hehe,, i doubt you know it because it is not a normal dish you know,,, this time it is very special,, :D

hari ni,, our amateur chef @ my doctor umi cooked a very rare dish for us,, told you she is an amateur,, hehe,, but still,, what is the use of courage when we are still afraid to do something new,, huhu,,,

here it is

ketupat sotong

atau pun sotong sumbat,, eh,, mandai je aku ni

yang aku tau,,, orang kelate panggil ketupat sotong,, kalau orang luar kelate ni aku tak tau la pulak,,, best umi aku masak despite being an amateur,, huhu,,, nampak tak isi dalam sotong tu? dia disumbat dengan beras pulut,, sebab tu kot dia digelar ketupat walaupun rupanya jauh daripada ketupat biasa,,,

setakat ni,, adalah dalam 3 ekor yang dah selamat disemadikan ke dalam perut muncitku ni,,, 2 ekor lagi are on the way to visit them,,, huhu,, so,, tell me,,, how can i weigh 51kg as suggested by DUKAN if my appetite is this big,,, this biiiiiiiiiiiiiiiggggg,,,,,, (spreading arms) :P

tq umi!!! even how amateur you are,, you are still my best chef ever!!! even ayam masak kicap yang umi masak tastes like bubur ayam mcd to my tongue,, (hiperbola sangat ke?)

ps- pictures are exclusively dedicated to my forever best friend mukmin yang telah memberitahu aku dengan sewenang-wenangnya bahawasanya dia tidak pernah melihat pun rupa ketupat sotong ni,,, huhu

 Banner

10 comments:

  1. Ad sape2 tahu dkt kl ada x makanan mcm ni. Kalo ad bg tau lokasi. :-D
    Tq Muja. Mmg nampak sdap ...

    ReplyDelete
  2. wah..walaupun nmpk agak pelik tapi berkhasiat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tklah,, tak pelik pun,, especially for kelantanese like me :D

      Delete
  3. haha. kat kelantan biase je makanan ni.saya pun reti. nak try?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la biasa,, sebab saya pun kelantan,, tapi si mukmin tu yang tak tau pun pasal benda ni,, hehe,,

      Delete
  4. xpernah makan pun. pulut ek dalam sotong tu. nak sikit,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa,,, kan dah dok klate,, tk de peluang makan agi ek,, huhu,, ti suh kwan bawkkan k :D

      Delete
  5. saya pernah makan ni!!
    sedap sangat!!! susah gile nak jumpa sotong sumbat ni.. huhu

    ReplyDelete