CYNTHIA LEE - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, January 01, 2013

CYNTHIA LEE

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.
CynthiaLee▲
pujian

  • header yang simple and nice. sangat suka. tapi for me, it would be better if you put your face on it. hehe. you are indeed beautiful. :D
  • loading time is splendid. memang laju. sebab tak de sangat gadgets yang not needed di blog tu.
  • background tribal tu sangat comel bagi yang minat. muja not really into it but mesti ramai jugak yang suka.
kritikan
  • google friend connect patut dok atas sikit instead dok kat paling bawah supaya senang orang nak follow tanpa perlu scroll down.
  • comment background tu pilih warna lembut sikit sebab payah lak muja nak baca. tambah-tambah bagi yang rabun macam muja ni.
penambahan
  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google. disarankan di sidebar.
  • nuffnang. dapat duit sambil blogging. sambil menyelam minum air. bukan susah. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. code dia tak jejaskan loading time.
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu. mana tahu ada stalker blog. so automtically pv blog akan bertambah :D
  • blog archive dengan scroll box. senang followers nak belek entry lama-lama. scroll box buat nampak lebih kemas dan tidak memanjang sangat. belum ada.
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan pada blog lain sambil mempromote blog sendiri.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik. muja pun curious dengan isi blog berpageview tinggi. mesti rasa nak tahu macam mana boleh tarik pembaca sampai camtu sekali.
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. boleh dapatkan DI SINI
happy blogging and may you succeed in whatever you do in life :D


3 comments: