akhirnya aku dapat dia balik. - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, January 29, 2013

akhirnya aku dapat dia balik.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

semalam adalah tarikh yang bermakna giler bila akhirnya kemelut aku dengan z berakhir jua. dia dah nak cakap ngan aku. teruk jugak kalau lelaki merajuk yer. haisyyyy... aku merajuk paling lama 24 jam je. dia ni!!!!! almost two months!! macam orang giler aku sepanjang tempoh menggilakan tu. memang amat sangat giler la. kalau tak caya, baca balik older posts yang membuktikan kegilaan aku.

aku memang salah. aku memang tak memahami. aku memang susah mempercayai. aku memang suka mencurigai. aku memang suka memanjakan diri. aku memang suka memarahi. tapi tak bermakna aku tak menyayangi, tak bermakna aku berhenti mencintai. bahkan semua sifat burukku itu hadir sebab rasa pelik dan ajaib bernama cinta itu datang secara pakej. pakej cemburu, pakej rindu, pakej curiga. awak la salah!!!! sape suruh buat saya sayang awak banyak sangat!!!

  • semua tarikh penting aku ngan dia aku sudah lupa sebab aku dah buang note yang aku catat semua tarikh aku dan dia. aku memang susah nak ingat tarikh. tapi sejarah aku A+. aku ingat birthday dia je and tarikh aku anggap kitorang dah putus padahal aku sorang je anggap camtu.
  • semua gambar dia sudah aku delete. semua gambar yang dia bagi dalam pen drive, semua gambar yang dia amik guna kamera aku, aku tak tinggalkan walaupun satu. memang dahsyat usaha aku melupakan dia, tapi tak berjaya walau sebesar kuman. sangat ces!!!
  • album aku ngan dia kat facebook dah didelete. kenangan makan malam sama-sama dengan kengkawan kitoran. omg!!! kenapa aku buat macam tu??? semua satu album. kenangan berdating memang dimusnahkan sepenuhnya. memang menyesal tapi nasi dah jadi taik dalam perut aku ni ha. tak de maknanya nak diratapi lagi dah.
  • facebook dia aku dah block berzaman sebelum kitorang gaduh lagi. aku baru je unblock. tak add friend lagi. malas. aku tunggu masa nak block balik je. tak nak fren dengan dia. tak leh nak block lagi, fb tak bagi. sebab baru sangat aku unblock. haissyyyy menyesal. kalau add, ti dia nampak lak aku menggedik di fb. hahaha
  • no dia aku dah delete. delete dalam memory hp macam tapis air guna plastik. tak de maknanya sebab no dia tu aku hafal macam aku ingat nama sendiri dah. geram sungguh! kalau la aku tak terhafal dulu, mesti aku tak balik ngan dia macam sekarang. aku tak mahu balik ngan dia sebenarnya. tapi terbalik ngan dia. uwaaa!!! harap tak jadi lagi sekali...
  • barang dia bagi aku dah bagi balik kat dia. bengong sungguh aku!!! part ni memang aku rasa bersalah giler amat sangat!!! mesti z rasa terhina giler sebab aku. gilernya aku!!! aku pun tak sangka aku sejahat itu dengan dia. aku ingat aku je yang sakit hati selama ni. ti aku nak amik balik. hahaha. jersi tu ada nama aku, so aku punya! tak kirala,, lalalala
  • dia dok sebelah aku time gi kem wataniah sabtu lepas walaupun dia malu, ego dicampak sejauhnya tapi aku??? aku gi berpaling ke tempat lain. gi cakap ngan laki lain. ye. aku salah. aku ego. aku jahat. aku kurang ajar. tapi aku tak tahu nak react macam mana sebenarnya. aku tak tahu nak jawab ape kalau dia tanya pasal tindakan2 giler aku selama ni. uwaaaaa..!!!!
tapi dia tetap jadi penduduk tetap di hati aku, di fikiran aku, di ingatan aku, di minda aku. dia macam hantu kot. mengekori aku ke mana-mana je aku pergi. tak pernah dia tinggalkan otak aku. aku iron baju nampak dia sengih, aku makan nampak dia kenyit mata, aku minum nampak dia gelak. aku tipu. hahahaha!!! tapi memang aku tak leh tak pikey pasal dia. betapa kroniknya aku. sob3

rasa bersalah aku buat aku jadi orang paling desperate dalam dunia. aku call dia, ada je alasan dia tak nak cakap ngan aku. aku mesej 10, dia balas satu. aku sabar jugak sebab kawan aku cakap memang aku dah terlebih kejam and aku kena la hadapi consequencesnya. berbekalkan semangat yang kawan-kawan aku bagi, aku tak putus asa. aku takut peristiwa aku tak berpeluang mencuba time aku di sekolah menengah dulu berulang. sampai sekarang aku tertanya-tanya adakah dia akan terima aku kalau aku ada sedikit keberanian untuk bertanya kepadanya.. tapi, itu cerita lama.

aku:
awak, dah la merajuknya. dah lama sangat dah. lupa ke doa kita dulu yang sama-sama kita aminkan? kita doa sama-sama kita kekal sampai bila-bila. on phone. ingat tak?

dia:
saya nak awak belajar bersabar je sebenarnya. dah awak selalu sangat marah saya. dah tu saya dok tepi awak, awak buat dono je. saya rindu awak.

aku:
awak.. dah la membebelnya. aiman dah marah sampai hentak meja dah sebab buat macam tu kat awak hari tu. sorry k. hebat tak saya? dua bulan tunggu awak.

dia:
alhamdulillah la. awak sabar juga.

aku:
amboi.. ujian dia memang menguji tahap maksimum. dalam hati: buat sekali lagi aku cukur kepala dia kasi licin, then aku anta dia gi amazon. dok ngan rimau ke pak belang ke kat sana. baru puas hati aku. huh!!! uji la konon!!! bertan-tan pembaziran air mata berlaku!

dia:
awak, kawan saya nak cakap ngan awak.

kawan dia:
saya yang jawab awak call semalam. awak sayang z tak? z cakap awak salu marah dia.

aku:
dah dah la tu bebel pasal benda tu. saya kan dah cakap saya salah. saya tak nak cakap ngan awak la!!!!

kawan dia:
tapi (tut tut.. tak de line)

aku:
dasar dok pedalaman!

ps- terima kasih for those yang sudi doakan aku hari tu.. hahaa.. aku malu sebenarnya nak tulis benda ni.. tapi.. nak gitau kat sapa lagi kalau bukan kat blog aku ni.. kih3





8 comments: