ADAM FAIZ - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, April 03, 2013

ADAM FAIZ

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
join exabytes here :D

Adam Faiz™
http://sibodohjangankacau.blogspot.com/

ps-segalanya sekadar pendapat aku. kalau tak setuju sila abaikan. jangan simpan di hati.

pujian
  • header. kena ada sebagai logo dan meninggalkan imej blog kita dalam fikiran readers. dah comel sangat. besar, jelas, simple, cute. cukup lengkap la. cute sangat tang mata tu. alahai. kalau betul la ada manusia betul daripada kartun tu, mesti handsome giler
  • google friend connect untuk followers follow blog. followers yang guna blogger.com sahaja yang boleh follow guna benda ni. disarankan di sidebar. dah ada and terletak di tempat yang tinggi dah. tahniah sebab dah senangkan orang untuk follow. :D
  • google+ followers untuk bloggers yang guna platform lain selain blogger.com seperti wordpress and tumbler. updates yang dishare akan keluar di home google+. hanya untuk yang ada google. dah ada and tempat dia dah ok bawah friend connect.
  • fanpage. selalu la beramah mesra dengan mereka sebab tanpa mereka sapelah blogger. dah ada. kedudukan pun dah ok. tapi yang peliknya napa ada dua like button ye? kalau direct ke page yang sama, baik lagi buang salah satu sebab tak perlu kot. ti berat lak blog. tapi kalau berlainan, kekalkan je.
penambahan
  • twitter sangat hot di saat ini. ramai sangat penggunanya. ramai yang lagi suka twitter daripada facebook. curilah traffic daripada twitter. tak kena bayar pun. follow twitter dah ada kat blog ni tapi tweet button untuk setiap entry nampaknya belum ada ye. do include that too k :)
  • personal facebook. untuk lebih dekat dengan bloggers. senang nak reach and bincang pape ke. so bagi je bloggers add di personal fb. hehe. depends. yang ni dah ada. bagus. boleh lebih mesra dengan followers.
  • nuffnang. dapat duit sambil blogging. sambil menyelam minum air. bukan susah. letak code di blog sahaja. disarankan di bawah header, skyscrapper (paling atas di sidebar) dan di bawah entry. belum ada. kalau nak side income letak la. tapi kalau berblog semata mata kerana nak menulis tak pe tak letak pun. :D
  • search the blog. senang followers nak cari benda-benda yang dia nak cari. tak perlu belek blog archive satu persatu. yang ni belum ada. mana tahu adam ada stalker ke. rugi la kalau tak letak benda search ni. boleh naik pv tahu.
  • blog archive dengan scroll box. senang followers nak belek entry lama-lama. scroll box buat nampak lebih kemas dan tidak memanjang sangat. macam tak de je blog achive ni. ada link list for segments je. rugi gak ni. bagi muja la,, :D
  • bloglist dengan scroll box. senang nak blogwalking di blog-blog kegemaran. menyatakan sokongan sambil mempromote blog sendiri. belum ada. kalau nak letak boleh. tak letak pun tak pe.
  • blog hits. supaya orang tahu yang blog kita ada pembaca menyebabkan orang lain pun nak baca jugak. bukanlah niat nak riak. sebagai daya penarik. ni pun terpulang jugak tapi muja prefer blog yang letak benda ni.
  • sitemap yang memudahkan stalker mengecheck kandungan blog. mana la tau blog kita ada stalker. tutorial DI SINI
  • ping sites. bagus untuk seo. moga blog kita boleh dok di page pertama google search setiap kali. dapatkan DI SINI
  • link within yang akan promote entry-entry kita yang dah lama. memang sangat amat membantu dalam blogging.
disarankan:
  • kurangkan sebanyak mungkin gadgets terutama yang tidak perlu supaya blog tidak berat.
  • segala butang follow dan like dan g+ tu diletakkan berdekatan supaya senang follower nak click semua tu.
  • buat fungsi automatic open in new tab terutama bagi blog yang disable right click supaya senang nak bukak link lain tanpa meninggalkan blog
happy blogging :D

6 comments: