Kisah Cintaku Tak Kesampaian (Part 1) - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Sunday, June 09, 2013

Kisah Cintaku Tak Kesampaian (Part 1)


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 
Join Them If You Are a Blogger :D . 
join exabytes here :D

Kisah ni tidak diceritakan mengikut chronology sebab hanya peristiwa yang muja ingat. Chronology mudah sangat pergi.

Malam tu, muja dok atas tangga. Muja dengar ada budak perempuan ni cakap dia ada nak jumpa someone malam tu. Malam Jumaat, biasalah. Malam tak de preparation class. Malam paling tepat untuk all the couples to date.

'Malam ni, saya nak jumpa dia.' Mungkin inilah ayatnya, memberitahu kawannya.

Muja sebenarnya curious sangat dengan siapa that girl was going to meet that night because i know her. I know she was quite close to N. I heard rumours. I had a strong feeling that she was going to meet N. Still, kenapa dengan Muja ni? N was not mine and never will be mine. He was not mine and still until now, he is not mine. We have never known each other's feeling. Dem kan?

Selalunya muja habiskan masa dekat bilik tivi je kalau malam tak wajib, tapi malam tu ditakdirkan muja ada nak jumpa prefect lelaki untuk ambik stok jualan. I went there with Atiq. Atiq had something to give to N. Rasanya barang-barang biro protokol (N biro protokol). Kitorang pun gi jumpa N dekat Kiosk Bestari.  Masa tulah, Muja tengok N berdiri belakang budak perempuan tadi.

I was very shocked you know. So, everything was so crystal clear. Hati Muja masa tu luluh, rapuh, berkecai, lumat, jadi zarah-zarah dan atom-atom dah. Serasa nak menangis on the spot tapi tak macho weihh nangis depan orang ramai cenggitu. Memang betul la. Memang N dengan budak tu. Muja sedih but who was i? I was not even his friend. He saw me.

I rushed to the canteen situated just beside the Kiosk Bestari. I saw those prefects waiting for me. Muja sedih yang amat tetiba bila dia datang dok sebelah. Sengih-sengih macam biasa and still his smile could not calm me down. Muja pun terus amik barang jualan atas meja then blah dari situ.

I WAS SO MUCH HURT YOU KNOW!!!!

Then, dia kejar dari belakang. Kalau kita ni memang tak de pape and dia yang awak suka kenapa kejar saya??????? Jangan baik sangat pada wanita yang awak tak suka!!! Jangan buat saya jatuh cinta dengan setiap detik kita bersama-sama boleh???

Muja dah lupa apa yang muja cakapkan ngan dia sambil jalan depan dia masa tu. Mungkin marah, or bajet cool, or menyumpah seranah tidak dapat dipastikan. Yang pasti, i can still feel the pain untill today... bersambung...

4 comments: