Alhamdulillah Handphone Yang Hilang Sudah Dipulangkan :) - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, October 15, 2013

Alhamdulillah Handphone Yang Hilang Sudah Dipulangkan :)


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.

satu malam tu, hari Ahad lepas bersamaan 6 Okt 2013 kalau tak silap, muja ngan my classmates tengah bertungkus-lumus nak redecorate our booth for Pameran Literasi Bahasa sebab semuanya sudah hancur bila angin kuat hari tu. kengkonon busy la time padahal yang banyaknya muja tengok je apa nak buat sebab ramai sangat yang kreatif dah buat semua benda. cek tolong tengok -.-'

dapatkan handsleeves dengan mengclick gambar :)

then, muja dapat satu panggilan. tengok kat hp ada nombor je, namanya tak de. pelik gak rasa. bila muja jawab, orang tu cakap dia terjumpa handphone muja kat dalam lopak air depan Pantai Timur Hypermarket and dia tak boleh contact muja on the same day handphone hilang sebab memang hp tu dah mati sebab masuk air kot. time tu muja dah syak wasangka ada yang curi then campak kat situ. btw, dia called guna nombor muja yang dalam hp tu. ceit. nombor sendiri pun lupa. -.-

dia cakap dia dok kat johor time tu but he studies in kelantan and he was coming back on tuesday. so, we made a deal to meet at Pantai Timur Hypermarket, on tuesday, 5.30 pm. i thought he is studying in umk but i think muja salah kot. sampai sekarang pun muja tak tahu dia study kat mana. betapa tak retinya muja ni nak berbahasa dengan orang yang berjasa. bad muja! :'(

dapatkan bedak arab murah dengan mengklik gambar :)

so, on that tuesday before going there, muja called this person to confirm our meeting but he didnt answer. o yer, sampai sekarang juga muja tak tahu nama dia. bad muja again!!! dah nervous dah takut muja kena kench but still i went to PT and called him again. kali ni dapat and when i was already there he was just waking up from his sleep. ambooooiii. nasib baik la nak budi dia. grrr!!

to fill in the time, muja pun gi beli barang-barang kat PT dulu then i went to my favourite kedai called D RELAX. dia dalam bangunan PT je and i truly advise all the tourists yang datang dari airport to have a meal here which is very tasty and cheap!! ok. review this kedai later k. then, tetiba ada orang call. eh, my number (time ni dah ingat dah. LOL). pusing pusing tengok, ada orang tengok kat tittew sambil pegang hp. ok. that is the man. ok. my handphone!!!!

Pink Handphone Cover, Handphone Hilang Ditemui
lepas dapat few days, terus beli cover baru warna pink hasil paksaan dari kawan-kawan yang mengatakan cover before this dah berkarat. hancus RM15 cek! :'(
lepas dah dapat tu, dia tunjuk tempat dia jumpa hp tu. tempat sama muja parking kereta malam kejadian tapi hp tu hilang sebelum muja pergi situ. tepi Kedai Nasi Kukus Zaeman. so i conclude that, the hp memang ada dalam kereta, then masa muja bukak pintu dia terjatuh tanpa muja sedar sebab cover getah dan hujan menghilangkan bunyi kalau dia jatuh. hudnudzon itu sangat perlu k. :)

terus terima kasih kat dia and nak bagi fulus, but dengan penuh keikhlasan that nice jejaka menolak. mungkin tengok muka muja yang sangat kesian ketika itu. dah la comel. kesian lak tuh. nyanyuk lak tuh. careless lak tuh. so dia cakap tak payah. nak belanja makan pun cakap tak payah. amboooiii, ingat cek lokek sangat ke hape. dan dan je cek duduk nak makan, tengok-tengok dia pun dok kat kedai sama pekena air apa ntah. arrgghhh! cek tertipu ke hape ni???

want a review written for you? click gambar :)

after all, alhamdulillah. Allah has answered my prayers. Thank you Allah for always showing your love towards me and proving to me the strength of solat hajat, doa and Quran verses. seriously, i had almost lost hope to get it back and you have proven to me that i shall never give YOU up. i should always believe in YOU. tq Allah. tq.

to that i-dont-know-his-name guy, tq for coming all the way to PT just to return my old handphone. terima kasih for calling me. terima kasih for taking care of my handphone better than me. seriously, i appreciate your kindness so much!!! tak sangka la ada lagi orang yang baik macam awak. kalau saya, dah jumpa pun dalam lopak, baham je but you are not me. good for you la :P

sesapa yang ada hilang barang, boleh usahakan apa yang ada dalam entry ini. insya ALLAH mujarab kalau Allah inginkan. keep loving stop hating. xoxox0 muahhhxxx!!! ^^

 

15 comments:

  1. seorang lelaki yang baik :)

    alhamdulillah dah jumpa kak :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah muja. Ingtkn nk berputik cinta ke hape dgn si pemuda. Kahkahkah pengaruh cite melayu :3

    ReplyDelete
  3. hehe boleh jadi novel muja dan si pemulang handphone.. :p

    ReplyDelete
  4. terbaik lah ..he's nice guy.. hope he's always be nice

    ReplyDelete
  5. Nasib baik dia jujur bagi phone kalau tidak menangislah..haha

    ReplyDelete
  6. hensem tak..haha..your bad..kalau tak boleh sambil menyelam minum air..tau nama dan nombor die..tak pun facebook dia..hahaa..alhamdulillah dah jumpa balik telefon tu

    ReplyDelete