5 Perkara Paling Aku Benci - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, March 22, 2014

5 Perkara Paling Aku Benci

5 Perkara Paling Aku Benci | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Hari ni memang aku terasa nak share something about myself pulak.Tak kisah la ada ke tak orang yang nak baca entri yang tak berapa nak berfaedah ni tapi bagi mereka yang nak mengenali aku dengan lebih dekat, this entry is for you.

5 perkara paling aku benci, benci membenci, aku benci, aku menyampah
Tahu tak aku benci dengan diri sendiri sebab aku pun ada buat benda kat bawah ni??

First thing first, entri ini pastinya dengan ton yang sangat emosional. Harap maaf. Mereka yang rasa nak kawan lama ngan ittew boleh la elakkan perkara yang paling dibenci ni ye. Kalau rasa ittew tak penting, silakan lakukan tanpa ditahan-tahan. :3

-----

1. Penipu yang tak pandai menipu

Aku tak kisah sangat ditipu selagi penipu itu boleh pastikan yang aku takkan tahu yang aku telah ditipu yang pastinya takkan berlaku sebab kebenaran pasti terserlah. Kesimpulannya, jangan menipu. Jujurkan aja. Sakit pun jadi sementara. Tak de la aku berdendam selamanya.

2. Orang pinjam kereta aku

Biarlah orang nak kata aku kedekut, aku memang tak suka orang pinjam kereta aku. Plus minyak pun aku yang cover. Ambooi. Aku selalu keluar dengan kengkawan, tapi aku tak suka orang lain guna kereta aku di saat aku tak de dalam kereta tu. Kereta weh! Bukan 20sen.

3. Rasa diperguna oleh orang sekeliling

Ini mungkin bukan masalah orang sekeliling jugak, mungkin salah diri sendiri yang suka terasa diri ini diperguna oleh orang sekeliling. Macamlah aku tak pernah mempergunakan orang lain. Huhuuu. Tapi dah memang aku benci the feeling, so memang berstatus listed jugak la yang ni pun. :p

4. Orang yang suka berbangga diri

Antara masalah aku yang terbesar adalah kurang keyakinan diri. Aku selalu buat-buat bodoh, tanya pendapat orang. Orang mula pandang rendah pada aku, then beliau start gebang kehebatan beliau. Dalam hati aku mula LOL sekuat mungkin. Kalaulah beliau boleh dengar. Boleh pekak on the spot!

5. Kekasih yang curang

Aku bukanlah seorang yang setia sangat, but when I am in a relationship, aku rasa perlu bertanggungjawab menjaga hubungan itu sebab target sebab target aku nikah. Jadi, aku benci kekasih curang. Kalau dah tak suke terus terang saja. Tak perlu nak bagi kantoi curang dulu. Pfftt!
--------

Hajat di hati nak tulis 10, tapi kalau dah tulis semua, apa lak aku nak tulis lepas ni. Bagi 5 dulu. Kalau aku rajin aku sambung sampai 100 ok. Biasalah, manusia ni yang banyaknya yang negatif je. Manusia jugak selalu rasa diri sempurna. Termasuklah aku. Kah3

Aku berharap aku tidak buat orang benci aku tapi memang tak mungkin la untuk dibenci tak berlaku. At least aku tak buat 5 benda yang listed ni pun kira syukur sejuta rahmat. Tak pe. One day, 10 perkara aku paling benci pada diri sendiri pulak. Baru balance. Kah3

Ps- hadapi masalah untuk bergaya macam aku hadapi? singgah entri gaya bergaya ni. Agagaga.

Chow.

36 comments:

  1. Hahha..aku ..kalau bab orang pinjam barang aku heng sikit...bukan apa,ada sesetengah manusia melayu kita ni,suka pinam barang macam mak bapak dia bagi kita duit untuk beli,sesuka hati dia jer nak bantai...,

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat weh,, sungguh tak menahan sekali,, kalau barang murah tak pe,, mohon la golongan sebegini insaf secepat mungkin,,

      Delete
  2. pergh..
    that's my kak muja!
    be strong my lady warrior!

    ReplyDelete
  3. aku pon benci 5 perkara ni dan beberapa perkara lain..naise entry! (y)

    ReplyDelete
  4. kiranya mesti ko tipu je la ko x pndai bgaya bagai tu eh? tk da mslh la nk jmp dgn si dia nnt

    ReplyDelete
  5. Kak dayah pun tak suka org pinjam kereta akk... walaupun org suka kata "kancil je" tetap tak suka betul la bukan dua posen kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. minyak lg. kalau rosak bukan dye bayr. sadis

      Delete
  6. Hahaha..penipu kalau pandai menipu ok gak kan???

    ReplyDelete
  7. Wah, agak setuju dengan point point diatas, plus yang pinjam duit selalunya. Nanti kita pula nak datang minta macam si pengutip hutang jadinya. PErnah baca, kalau dah bagi orang pinjam, kena anggap macam kita dah bagi orang tu, jadi kena redha apa yang jadi selepas tu. Jadi berfikir dulu sebelum memberi pinjam ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu pinjm duit boleh gk mintak blik.. klu pinjm kete? dpt blik isinya dh x sama... huhuu

      Delete
  8. Kekasih yang curang siapa pun x suka.. Buang dalam laut je org2 yg selalu curang nie.. Opss.. :D

    ReplyDelete
  9. nampaknya kita hampir serupa bahgian number 5 kak muja. heee

    ReplyDelete
  10. susah nak buat bini ni. kang nak pinjam kete sat..marah aje..haha..

    ReplyDelete
  11. distance does x matter, if two hearts are loyal to each other :)

    ReplyDelete
  12. adeh..
    teleng pulak kepala baca entry nie..
    heheh..
    mmg patut nom 1 tu jadi nom 1.
    nom 5 rasanyer boleh jadi nom 2 :)

    ReplyDelete
  13. Jadi lepas ni kena berhati-hati nak dekat dengan muja. Hiks

    ReplyDelete
  14. Muja.. Pinjam kereta jap. Hehehehe

    ReplyDelete
  15. Zara pon xsuka keta kena pinjam2 ni.. pa lg 5 pkara tu agak ny ?? =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling sadis kita nk guna xde sebb org pinjam... huhu

      Delete
  16. paling benci gak yg nmbr 1, 3 n 4tu. lagi nyampah kalo siap ngan perangai adu domba n talam 2 muka. Memang macam nak bagi penampaq boya ja kat org spesis tu... hai Muja manis... comel tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hnya mmpu brsbr... alah..jgn puji.. kn kembang.. haha

      Delete
  17. part kereta tu setuju..dlu akak jnis x kisah, bg pinjam kt kwn..skali dia hntr blk tyr jd kembung, allignment lari. gaya mcm diorg guna wat pergi tempat jauh yg jln tak bape elok. habis byk rtus nk baiki semua. smpi skrg trauma x nk bg sape2 pinjam dh

    ReplyDelete
  18. kita tak kedekut kereta, tapi kedekut duit yg dilaburkan pada kereta :(

    ReplyDelete