Kenangan Kita - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, March 15, 2014

Kenangan Kita

Kenangan Kita | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Satu perkara yang paling membahagiakan dan menyakitkan dalam hidup kita adalah kenangan. Ada kenangan manis yang menjadi pahit bila dikenang dan sebaliknya. Aku pun tengah mengalami saat-saat kenangan manis menjadi sangat meyakitkan.


Kenangan kita
Aku tak cakap lama,
Tak perlu lama
Tapi sangat bermakna

Kenangan kita
Aku tak cakap grand juta juta
Tapi aku sangat bahagia
Aku tak cakap selesa giler giler 
Tapi sederhana yang aku pinta
Aku tak cakap mewah merata rata 
Tapi akan aku ingat sampai bila bila

Kenangan kita
Sifatnya kenangan, ia ada di masa lalu
Hanya akan dikenang kenang ketika rindu
Di saat semuanya dah lepas, dah berlalu jadi abu abu
Berterbangan tanpa hala tuju
Hilang begitu

Kenangan kita
Aku tak tahu sampai bila akan melekat di kepala
Berlayar layar berulang ulang di ruang minda
Aku harap ia tak lama
Bagaimana suatu yang indah boleh jadi menyakitkan sebegini rupa



ps- i thought it was easy.. but i was wrong..

14 comments:

  1. banyak kenangan ni..sabarla wahai hati..kau akan temui kebahgaian..=)

    ReplyDelete
  2. Part ini yang paling tak best dalam hidup...

    ReplyDelete
  3. kenangan hanya tinggal kenanga :')

    ReplyDelete
  4. oh..muja jiwang..ekekeke.. kenangan ku bersama mu..lalalalala..larikkk... :P

    http://www.norainyusoff.com/2014/03/tutorial-shawl-labuh-dengan-gunakan.html

    ReplyDelete
  5. kenangan yg lama menjelma..ingatanku padamu blablablaa,,~ lagu ni best. tak ingat tajuk. nak kasi lagi padu feeling,dgr la. tp jgn menonggeng plk lps dgr :D apa yg tak elok tu,lupakn je la ye fewa.

    ReplyDelete