Syok Ke Bergaya Dengan Lazada??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Wednesday, March 19, 2014

Syok Ke Bergaya Dengan Lazada???

Syok Ke Bergaya Dengan Lazada??? | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Aku mengaku aku memang tak pandai bergaya. Pakaian aku ke kelas hingga hari ni masih lagi baju kurung zaman aku sekolah menengah dulu. Tshirt lengan panjang pun sama. Pakai yang dapat free sebab join program. Yang dah bertompok-tompok pun aku bantai je. Peduli hape.

Memang jarang aku shopping women's fashion ni. Student lagi hoi. Pakai yang RM10 selai pun pedehal. Aku siyesli jarang sangat nak kesah. Sebab tu selalu kena nganjing ngan kawan-kawan. Prinsip aku, pergi shopping mall, beli satu barang, then balik. Dah jadi satu macam ego dalam diri yang aku dah sedar perlu berubah. Aku kena berubah! Aku kan bakal guru. Kah3

Untuk membangkitkan rasa untuk bershopping, aku membayangkan aku dalam situasi memilih segala yang aku akan pakai untuk keluar pertemuan pertama dengan bakal suami. Eceyhh. It should be all classy but simple, from head to toe.So apa lagi, Lazada menjadi tempat aku menjamu mata. Tambah-tambah, Lazada baru je launch Women Muslim Wear. Perghhh! Nanar mata. :3

Jom tengok apa aku pilih dari Lazada ni. Sape gelakkan pilihan aku ini, aku sekeh. Lalalala

--------------------------------------------

1. Rina Salleh Clothing Sophea Soft Grey
shopping di Lazada, Rina Salleh Clothing Sophea Soft Grey

Untuk tudung, aku pilih tudung empat segi sama warna kelabu tanpa corak. Berzaman dah aku tak berminat dengan square shawl ni tapi bila terpandang tudung ni; jatuh cinta weh. *T_T

2. Cats Whispers Block Colour Tiered Chiffon Dress LZO53 Pink

shopping di lazada, Cats Whispers Block Colour Tiered Chiffon Dress LZO53 Pink

Pernah tak aku bagitahu betapa aku suka warna merah dan warna-warna lain yang seangkatan dengannya termasuk pink, maroon, peach. That is why top comel ni jadi pilihan aku. Cantikkan? :D

3. Milktee Knit Cardigan Grey

shopping di Lazada, Milktee Knit Cardigan Grey

Sebab baju merah tu sleeveless, cardigan is a must. Terima kasih pencipta cardigan. Kau adalah penyelamat tau. Kau dah bagi satu pilihan untuk yang suka baju sleeveless tapi nak tutup aurat. Hee

4. Padieka Raccolta Ruby Label Stretchable Jelita Palazzo Red
shopping di Lazada, Padieka Raccolta Ruby Label Stretchable Jelita Palazzo Red
Pencipta palazzo pun penyelamat bagi orang tak nak pakai ketat. Jeans tu, nak kench pun payah tau. Aku pilih merah, sama ngan baju. Lawa la palazzo ni. Aku suka tahap nangis truut truut tau! 

5. Princess Textured Top Handle Bag Dark Brown
shopping di Lazada, Princess Textured Top Handle Bag Dark Brown
Selalunya aku pilih backpack macam tak sedar diri dah nak jadi cikgu esok lusa. Aku kena la biasakan diri bawak women's handbag and alhamdulillah, aku jumpa yang aku berkenan. :3

6. Flying Nomad Canvas Wedges Maroon
online shopping di lazada, berbelanja atas talian di lazada, Flying Nomad Canvas Wedges Maroon
Aku manusia yang agak renek dengan ketinggian 157cm. So aku tak suke pakai flat. Wedges memang selalu jadi pilihan aku. Tak sakit sangat kaki macam pakai high heels. Comelnya reben tu!

7. Harvard Polo Club 5020L-SS-WHT Ladies' Watch White & Silver
shopping online di lazada, online shopping di lazada, Harvard Polo Club 5020L-SS-WHT Ladies' Watch White & Silver
Elegant! It is just the word to describe this watch. Cantiknya tu dah overdose. Anggun. Keperempuanan. Kalau ada yang couple ok gak nih. Mana peti sejuk? Aku tengah mencair nih. :')

8. Alfio Raldo Young Flap Over Long Purse Red

shopping online di Lazada, Lazada gedung pilihan, Alfio Raldo Young Flap Over Long Purse Red
Sekali lagi warna merah jadi pilihan. Dia punya elegance tu lain macam sungguh. It will certainly buat aku rasa lebih yakin dengan diri sendiri. Low confidence level? Aku la tu. Kini tidak lagi. Hee

9. Fur Nyce Floral Crystal Enamel Ring Multi-Color
shopping di Lazada, bergaya dengan lazada, Fur Nyce Floral Crystal Enamel Ring Multi-Color
Cincin pulak yang aku pilih warna warni. Aku selalu anggap rareness is special. Buat apa nak sama ngan orang lain? Pelik ek? Pe ittew peduli. Ittew suka. Biar la. Hahaha


10. Samsung WB1F0F Smart Digital Camera White
shopping di lazada, bergaya dengan lazada, Samsung WB1F0F Smart Digital Camera White
Pilihan aku yang last ni macam tak de kaitan dengan pemakaian je kan? Kah3. Aku pilih kamera sebab aku kan hantu selfie so kamera mesti ada. Nak amik gambar dengan MFH kan. *mood gatal

----------------------------------

bergaya dengan lazada, shopping di Lazada
Seriously! Aku memang pandai bergaya sebenarnya! Hahahaha.
Ok sangat kan????
Job well done Muja!!!

By the way, aku tengah bimbang dapat husband kaki shopping. Urghhh! Jenuh. Bengkak kakiku nanti. Tapi aku dah tak risau dah sekarang tau sebab sekarang semua barang dah boleh beli online. Yeayy!!! In case laki aku tu suka shopping, aku bawak laptop gi ruang tamu, tutup tv, bukak web Lazada, then it is shopping time!! Seriously, shopping online dah buat aku tak risau lagi. Agagaga :D

Syok ke bergaya dengan Lazada? Syok weiiiiiii!!! :D

Ps- Jom Shopping kat Lazada nak Abang Sayang? :3

20 comments:

  1. xleh2..kena shopping jugak kat luar..kan nak beli kain utk baju raya..huhu
    tunggu eh..jam, handbag,cincin,kamera akan dtg x lama lg : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaa... awk shopping la sorang.. sy tunggu dlm kete..
      :3

      Delete
  2. Jarang lelaki kaki shopping...haha, pandai betul matchingkan semuanya. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg jrang pn.. tp trjumpa yg suke lak.. reda jela.. heheee

      Delete
  3. Cantiknya model dalam gambar tu.... subhanallah ciptaan Allah sunguh indah

    ReplyDelete
  4. Amboi. Ni beli ke.. saje2 ni? Kalao beli betul2 cntik2 semuanya. Bagus2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. angan angan dulu.. murah dan bergaya betul barang kat lazada ni.. suke tau :-)

      Delete
  5. Replies
    1. branded dan affordable. un fact cheap. suke sgt tau lazada ni. :-)

      Delete
  6. Berbaloi beli kat Lazada..cepat sampai dan murah..heheh

    ReplyDelete
  7. Lazada best shopping sebab cepat !

    ReplyDelete
  8. tak pernah review lagi lazada.. lepas ni mungkin leh review hehe

    ReplyDelete
  9. Jaa tak penah lagi shopping dengan Lazada.. insyaALLAH one day mesti cuba gak nih.. hehhehe... Abang Sayang??? Oppsss soryyy....NMI... weee!!

    ReplyDelete
  10. Emm kalau saya kaya....dah boleh beli semua ni..hehe..tak ada pengalaman lagi shopping di lazada..hehe

    ReplyDelete
  11. Haha.. comel amat. Zara xpena lg mbeli ngan lazada ni.. =)

    ReplyDelete