Hari Pertunangan NN_NMI - Selesai Langkah Ketiga - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, October 10, 2015

Hari Pertunangan NN_NMI - Selesai Langkah Ketiga

panduan kahwin awal, strategi kewangan rumahtangga, teknik jimat wang untuk berkahwin

Hari Pertunangan NN_NMI - Selesai Langkah Ketiga | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Sebenarnya malu nak publish entri ini dulu. Dah setahun lebih entri ni duduk dalam draf. Yelah, dah kahwin 4 bulan lebih. Tup tup nak buat entri Selesai Langkah Ketiga? What rubbish? Aku dah pernah letak gambar tunang seketul dua di entri raya tahun lepas. Tapi, aku bajet mesti ramai je yang tak perasan sebab perkara tunang tak jadi tajuk.

Sebenarnya, aku just malas nak layan Malays yang akan datang ke blog aku then comment,

'Bertunang, elok dirahsiakan'. 

Aku tak nafikan. Tapi, aku jenis yang rasa tak de dosanya nak bagitahu pun. Raya ketiga, Rabu, 30 Julai 2014, hari pertunangan aku dengan Nik Nashram. I met him online. First talked to him on Facebook. Pukul 2.30 pagi tak tidur lagi sedangkan aku memang jenis pukul 10 malam dah pergi pulau mimpi. Aku agak, Allah suruh mata aku tunggu sebab dia baru nak perkenalkan jodoh aku masa tu.  First met him di KFC, Pasir Puteh. Seriously nervous. Hahaha.

strategi jimat wang, jimat duit untuk berkahwin, teknik jimat wang perkahwinan
Yeah, I love reminiscing good memories. 

Tak sangka kan? Dengan perkataan 'salam', kita dah boleh berjodoh dengan seseorang. Dulu, aku pun tak percaya dengan jodoh internet, but believe me, kalau dah Allah tetapkan begitu, begitulah jadinya. Kun fayakun. Jangan give up guys, girls. Jodoh korang ada di mana-mana. So, wear your best each time you're out in public. You won't want to show up the first time macam aku. Baju warna kuning yang aku dapat masa aku Form 2, pergi KFC, jumpa my jodoh for the first time. Hahaha

panduan kahwin dan kaya, panduan jadi kaya lepas kahwin, taktik jimat duit sebelum kahwin
Dengan mak mertua aku. 
One problem with my family, aku selalu lupa nak amik gambar ramai-ramai. You know. Normal stuff yang kita selalu buat sekarang. Masa hari tunang tu pun, tak de official photographer pun. So, kalau ada nasib, adalah gambarnya. Masa ni, abah buat majlis naik rumah baru sekali dengan majlis pertunangan aku. Terima kasih sangat abah. Rasa bangga pun ada gak sebab majlis pertunangan aku jadi majlis pertama yang abah buat kat rumah baru kitorang. Hehehe


panduan kahwin awal, strategi jimat duit sebelum berkahwin, teknik kewangan perkahwinan, taktik urus kewangan rumahtangga


panduan kahwin dan kaya, stategi jimat duit sebelum kahwin, teknik urus kewangan rumahtangga, taktik urus duit dalam rumahtangga

Sekarang, Nik dah official jadi laki merangkap suami. Selesai je akad nikah, pufff! Syurga aku berpindah dari tapak kaki umi aku, ke tapak kaki cek abe aku nih. In a blink of the eyes, tanggungjawab menjaga aku pun dah berpindah ke bahu dia. Abah lega la tu kan? Tak sangka sangat, ada orang nak kat aku. Tak sangka sangat, aku kahwin semasa masih belajar. Tak sangka sangat, aku dah jadi isteri sekarang. Hello, Mujahidah dah kahwin. :)

cara jimat duit untuk kahwin, jimat wang sebelum berumahtangga, panduan kahwin dan kaya, teknik kewangan bijak rumahtangga
Tempat duduk pun macam ni je. Aku malas nak melaram sangat. Tunang je pun. Saving hard untuk kahwin. Hehehe

Amazing kan? Korang pun boleh tahu. Kena ada panduan, strategi, teknik sahaja. Sesiapa yang tengah kukuhkan kewangan untuk kahwin, korang boleh dapatkan 

-Panduan Kahwin dan Kaya-


Panduan ini untuk mereka yang ingin jimat sehingga RM10k untuk berkahwin, cara uruskan kewangan rumahtangga, semua tentang duit untuk berkahwin dan selepas kahwin, ada dalam E-book ni. Insya Allah, kalau kita ada ilmu, yang susah pun boleh jadi senang. Yang memang senang, akan jadi lagi senang.

Selamat berjaya semuanya. Wassalaam. :)

#tipkahwin #tipperkahwinan #tipjimatduituntukkahwin #tipjimatwangsebelumberkahwinan #tipkurangkanperbelanjaanperkahwinan

10 comments:

  1. selamat bertunang.. hehe..

    lamanya peram.. klu ikan dah jadi pekasam dah.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pekasam dah lama dah. maybe patut berkulat dah ni. hahaha

      Delete
  2. ASSALAM...WAH PENGANTIN BARU NI ISTERI BLOGGER NICK NASHRAM YA...TAHNIAH...SAMA CANTIK SEPADAN SEMOGA KEKAL BHGIA BERSAMA SELAMANYA...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... Selamat pengantin baru muja... Saya pun bertemu jodoh dari Internet juga... Hehe... Sekarang dah beranak dua... Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. eh, samalah kita. hahaha..
      muja tengah tunggu masa yang sesuai gak untuk usahakan dapat baby.. heee

      Delete
  4. waaa, tak sangka kan jodoh dtg dri perkenalan kat internet. Akhirnya dah kahwin. COngrates!

    ReplyDelete
  5. Selamat bertunang wakakaka.. Alhamdulillah semua berjalan lancar. sweet je dua org =P

    ReplyDelete