Family Kopitiam- Western Food by Professional Chef Pun RM10 Je??? - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Saturday, May 21, 2016

Family Kopitiam- Western Food by Professional Chef Pun RM10 Je???

Famili Kopitiam- Western Food by Professional Chef pun RM10 Je? | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. One thing about having my practicum session, aku dah buat lebih kawan. Yes. Aku tak pernah kenal pun prakticummate aku tu, but sebab aku kena buat praktikum, aku kenal dorang yang sangat baik dan sweet. Tulah hikmah berpenat lelah di sekolah. Alhamdulillah.

Famili Kopitiam- Pengkalan Chepa Syurga Makanan


Aku memang bertuah berpeluang menghabiskan lebih kurang 10 tahun di Pengkalan Chepa. Bermula dengan tempoh 5 tahun di sekolah menengah dan bakal menghabiskan 5 tahun setengah di IPGKKB pula tak lama lagi. One thing about Pengkalan Chepa, memang banyak sangat restoran best, makanan sedap, kelengkapan hidup yang lengkap, but still, suasana yang tak crowded sangat macam kat Kota Bharu. Best sangat duduk kat sini! Another thing to say, Pengkalan Chepa has Famili Kopitiam! :D

family kopitiam, western food pengkalan chepa

makanan barat, western food, pengkalan chepa, family kopitiam,

Apa yang bestnya kat sini, chicken chop dye harganya RM10 je! Why so cheap? Harga dia memang sangat worth the taste. Cukup manis, masin, masam, pekat. Yelah, professional chef yang masak, mestilah sedap. Layanan pun bagus. Selesa dengan layanan dia walaupun tak de service charge macam kat restoran lain yang konon berkerlas tu. Lol! Ada macam-macam cara dorang buat so that western food dia jadi sedap. Boleh pilih spagetti, angel hair. Best sangat. 

western food, makanan barat, pengkalan chepa

Kalau nak nasi air pun boleh tau kat sini. Boleh sediakan sendiri. Bahan-bahan dah disediakan. RM4 sahaja. Letaklah banyak mana ingredients pun. Just the way you like. Best kan?


Roti homemade pun bersusun-susun kat sini. Bolehlah berubah taste sikit. Asyik duk makan roti Gardenia 60 sen tu je hari-hari, bosan jugak. Ye dak?



For those yang sukakan pencuci mulut, kek sedap pun ada. Boleh beli by slice atau sebiji terus. Sedap ni. Tinggal pilih je.



Dua kali aku pergi kat sini, dua dua kali pun puas hati. Kih3


Famili Kopitiam terletak di kawasan yang sangat strategik, di pusat bandar Pengkalan Chepa. Salah sebuah restoran dalam barisan bangunan. Di jalan Pengkalan Chepa-Kota Bharu. Aku tak jumpa Berhadapan dengan Restoran Haikal Nasi Kukus. Banner dia warna pink. Cute sangat! Memang menarik hati pencinta makanan yang sukakan benda-benda comel macam aku ni hah.

Belanja selfie satu kali. :P

Alamat:
Taman Desa Jaya, 4357-A,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu,
Kelantan

Nombor telefon:
019-981 0888

Tempat makan best di Kelantan yang lain:
Mee Celup Golok, KeterehMaggi Tomyam Belut, Bukit MarakWarung Pak Mat, Pulau Pisang
Selamat mencuba semuanya. Pasti puas hati. Insya Allah. Wassalaam.

No comments:

Post a Comment