Diari Diet V2.0 | Senaman Saintifik 7 Minit Untuk Kurangkan Berat Badan - Nurmujahidah

Latest

Lifestyle / Personal / Review / Beauty / Cosmetics

Tuesday, September 27, 2016

Diari Diet V2.0 | Senaman Saintifik 7 Minit Untuk Kurangkan Berat Badan

Diari Diet V2.0 | Senaman Saintifik 7 Minit Untuk Kurangkan Berat Badan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Pada keluaran Mei-Jun 2013, Amerian College of Sports Medicine's Health & Fitness ada memuatkan sebuah artikel mengenai 'The Scientific 7-minute Wourkout' atau 'Senaman Saintifik 7 Minit'. Biar betul boleh kurus dalam 7 minit je??

diari diet, diari diet 2.0, dd2.0, cara kurangkan berat badan, panduan kurangkan berat badan, bagaimana kurangkan berat badan
Khusyuk sebab Diari Diet 2.0 ni best. Tak bosan baca dengan illustrasi dia. Comel! :D

Senaman yang disokong dengan penjelasan saintifik ini merupakan satu cara senaman yang mengambil masa selama 7 minit sahaja berpandukan kajian kecergasan terkini. Terdapat 12 senaman yang menggunakan berat badan sendiri sebagai beban. Semuanya tidak menggunakan sebarang alat senaman. Dengan hanya 7 minit, kita akan dapat faedah seperti bersenam selama berpuluh-puluh minit. Bersenam ini tak susah untuk nampak hasilnya, asalkan kita tahu cara.

Senarai 12 Senaman Dalam 'Senaman Saintifik 7 Minit'

1. Jumping Jacks

  • melompat sambil membuka dan menutup kaki sambil menepuk tangan

2. Wall Sit

  • duduk tanpa kerusi dengan menahan belakang badan pada dinding

3. Push Up

  • tekan tubi

4. Abdominal Crunch

  • baring dengan lutut di atas sambil mengangkat kepala menghampiri dada

5. Step Up Onto Chair

  • naik turun kerusi

6. Squat

  • turunkan badan 90 darjah dengan betis dan lutut tidak melebihi hujung jari kaki

7. Triceps Dip on Chair

  • tangan diletakkan di atas kerusi dari belakang dan bengkokkan lutut

8. Planking

  • meniarap dengan menahan badan di atas lengan dan hujung kaki

9. High Knees Running In Place

  • berlari setempat sambil mengangkat lutut sehingga 90 darjah

10. Lunges

  • satu kaki di hadapan, satu lagi dibelakang, badan diturunkan, tukar kaki

11. Push up and Rotation

  • tekan tubi sambil memutar badan di atas tangan bergilir-gilir

12. Side Planking

  • tekan tubi dengan sebelah tangan bergilir-gilir


bacalah diari diet 2.0, diari diet 2.0, diari diet, cara kurangkan berat badan, panduan untuk kurus
Dah baca, kena amal, tahu tu Muja?

Sebenarnya, penerangan setiap senaman tu, ayat aku sendiri. Kalau tak faham, pandai-pandailah Google. Malas nak google sebab nak jimat kuota? Senang je. Korang dapatkan Diari Diet V2.0. Tak payah nak google search bagai. Kenapa kena ada Diari Diet V2.0? Kan dah bagitahu hari tu.

Apa korang nak tahu pasal diet? Bukan setakat senaman 7 minit ni je. Semua berkaitan diet dimasukkan dalam Diari Diet 2.0 termasuklah:

  • Kelas kalori
  • Perancangan menu
  • Panduan kalori makanan
  • Panduan senaman
  • Penilaian kemajuan

Dah ramai berjaya mengurang berat badan dengan hanya berpandukan Diari Diet V2.0 ni tau. Dengan segala detail tentang diet yang sihat, ia memang memberi inspirasi untuk kita mengamalkan pemakanan yang sihat dan gaya hidup yang aktif. Kita pun boleh nampak progress from day to day. Tak delah rasa nak mengalah cepat sangat sebelum mencapai target.

diari diet, cara kurangkan berat badan, panduan kuruskan badan
Gaya hidup aktif cara aku, memanjat gunung. Korang macam mana?

diari diet, susu sejat, diari diet 2.0, panduan kurangkan berat badan
Nilah Diari Diet 2.0 aku. Korang punya mana?

diari diet, panduang untuk kurus, cara kurangkan berat badan
Perbandingan yang sebelum ni dengan yang baru. Cantik betul yang baru!

Sesiapa yang berminat dengan Diari Diet 2.0, boleh hantarkan butir-butir berikut ke email sususejat[at]gmail.com atau menerusi direct message di Facebook rasmi Susu Sejat untuk menempah.

Nama:
Alamat Pos:
No. Tel:
Jumlah Item:

Nota 1: Tempahan 2 unit DD v2.0 ke atas akan diberikan diskaun istimewa (mengikut bilangan item yang ditempah).

Nota 2: Stok DD v1.0 (keluaran 2013) masih ada. Pada yang berhajat untuk mendapatkan kedua-dua versi Diari Diet ini sebagai KOLEKSI akan turut diberikan diskaun istimewa.

Nota 3: Anda juga boleh mendapatkan DD v2.0 ini secara COD (Cash on Delivery) dari pengedar di kawasan anda. Sila semak senarai pengedar di Sini.

Kepada sesiapa yang berminat menjadi pengedar Diari Diet di tempat/komuniti/gym/kedai buku anda, boleh hubungi juga. Komisyen istimewa akan ditawarkan kepada pengedar yang berminat.

----

Apabila kita nak mengurangkan berat badan, kita tak boleh bertangguh. Bila dah rasa nak, terus start on the spot dan Diari Diet 2.0 memang sesuailah untuk guide kita dalam perjuangan melawan berat badan berlebihan sebab dia tak de tarikh. Bebila nak start pun boleh. 

Bila dah start kena komited dan berdoa secara istiqamah. Insya Allah, kita akan dapat apa yang dihajatkan. Aku doakan korang yang beli Diari Diet 2.0 ini berjaya jadi ramping dan korang pun jangan lupa, doakan aku sekali ye.

Wassalaam.

2 comments: