Kegembiraan dan Pengorbanan Raya 2019 Kami - Nurmujahidah

Latest

Thursday, June 27, 2019

Kegembiraan dan Pengorbanan Raya 2019 Kami

Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Tahun ni tahun kedua aku mengandung semasa hari raya. So, pilihan baju raya memang terhad. Jadi, itulah pengorbanan aku yang nombor satu. T_T

Hye guys! Apa khabar korang? Sedap ke makan jem tengah highway? Balik ke Kelantan hari tu, smooth je. Nak balik ke Muar, stress hoi makan jem. Selalu sampai rumah 6.30 petang. Kali ni, sampai pukul 10 malam!

Tak pe. Berbaloi. Hah mak ayah semua. Inilah pengorbanan raya anak-anak anda. Semata-mata nak beraya ngan anda. Jangan cakap kitorang tak sayang tau. Tiap hari, mak ayah ada di hati, di fikiran anak di perantauan. T_T :)

Raya Family Photoshoot- 5 Jun 2019


Pagi raya, spend rumah Nik dulu. Petang balik rumah aku. Sila contohi kami. Carilah pasangan senegeri. Senang, tak gaduh balik raya. Sempatlah kami buat mini photoshoot kengkonon kat rumah. Tak de nak cakap banyak. Sila sila jamu mata dengan hasil penggambaran kami. :D

Coz I'll take what I can get.

Menumpang halaman rumah mak saudara belah Nik.

Petangnya, rumah aku pulak.
Kecewa sikit cuti kali ni just because dia start dengan cuti sekolah dulu seminggu. Rabu kedua tu, baru raya. So, raya pun pendek jela. 4 hari je. Tapi, sememangnya 4 hari yang penuh bermakna sebab 2 hari daripada 4 hari tu adalah majlis bertanding adik aku Faizah dan majlis nikah/sanding Sumayah. Time bertandang raya ke 3 tu, aku dah on the way balik ke Johor. Walaupun Ahad cuti, nak kena spend the day untuk cool down daripada jem yang haru biru tu dulu. Kawan aku sorang tu, siap check in hotel kat Terengganu sebab tak boleh gerak time on the way balik Johor dari Kelantan.

Tahun depan insya Allah kita tukar background ye.

Romantic.


Abah requested for this picture with his sons-in-law only. Tapi, cucu sulung dia termasuk sekali.

One with the daughters.

Women only but Huda still hadn't arrived masa ni.

The littlest is always the main prop.

Nilah pasangan yang baru kawin. Acah sweet betul dorang dua nih. -_-

Yang kiri tu, masa ni bujang lagi. 2 hari lepas tu dah jadi bini orang.

Si kecik tu suka sangat kacau Mak Su yang belah kiri tu.
2
My little one dengan his favourite uncle.

Majlis Bertandang AmarXFaizah- 6 Jun 2019











Majlis Akad Nikah/Bersanding ZarithXSumayah - 7 Jun 2019








This year, tak sempat sangat ke open house kawan-kawan kat Kelantan bila dia rumah sendiri pun ada kenduri kahwin kan. Tapi, bila balik Johor, manjanglah berMarhaban sana sini. Yang Marhaban, kita share gambar lain post ek. Barulah berupdate sikit blog aku nih. Kih3

Wassalaam. :D


2 comments:

  1. Cantik muja xpakai spec. Kurang muka skema tu. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. weeii.. kata kita skema.. haha.. tapi mmg sjenis skema pun.. muehehehee

      Delete